Hur kan IMD (Individuell Mätning och Debitering) bidra till besparingar för medlemmarna i en bostadsförening?

En betydande kostnadsbesparing för medlemmar i en bostadsrättsförening kan uppnås genom att implementera IMD (Individuell Mätning och Debitering). Många lägenheter betalar onödiga avgifter varje år eftersom varje bostadsenhet oftast har sin egen elmätare och därmed ett separat elabonnemang. Denna avgift, som tas ut av nätägaren för elabonnemanget, kan summara sig till ett par tusen kronor per år för varje enskild lägenhet. Genom att centralisera elmätningen och övergå till individuell debitering kan föreningen effektivisera kostnaderna, vilket resulterar i besparingar för medlemmarna.

Min samarbetspartner, Argolit, erbjuder en lösning som adresserar denna fråga direkt. Argolit har en helhetslösning där alla individuella elmätare i lägenheterna tas bort och ersätts med s.k. undermätare. Istället för att ha individuella abonnemang för varje lägenhet, går all elektricitet genom föreningens centrala elmätare och sedan vidare ut till varje enskild lägenhet som vanligt. Genom Argolits system övervakas medlemmarnas individuella elförbrukning via dessa undermätare, och debitering informationen skickas direkt till föreningens ekonomisystem. Således, elförbrukningen dyker upp på medlemmarnas månadsavi automatiskt, vilket minskar komplexitet och sparar pengar.

Vidare kan Argolit även integrera elbilsladdning med detta system, där elförbrukningen från laddning automatiskt kan debiteras rätt medlem. Denna lösning kan enkelt expanderas till att även omfatta individuell mätning och debitering för värme samt varmt och kallt vatten med hjälp av trådlösa sensorer som installeras utan behov av större ingrepp i rörsystemen.

För föreningar som redan har en IMD-lösning men överväger att byta leverantör, står Argolit redo att erbjuda sina tjänster utan någon bindningstid, prioriterande kundens intressen och behov.

Fler frågor och svar.

Kontakta Pelle Hellberg redan idag!

“Med bra kommunikation kommer man långt”, låt din styrelse få det stöd den behöver.

Till Kontaktformuläret
Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Under vår tid med Pelle Hellberg som förvaltare har vi upplevt honom som en mycket värdefull , saklig och kunnig person. Pelle har utfört våra uppdrag aktivt och snabbt ,han ser möjligheter tar initiativ till ett ansvarsfullt planeringsmässigt och ekonomiskt utförande. Pelle fungerar utmärkt även som mellanhand gentemot entreprenörer vid upphandlingar, beställa utredningar i samband med uppgjorda underhållsplaner mm. vilket givet föreningen framgångsrika resultat. Brf.Hamrångehus uppskattar Pelle för hans gedigna bakgrund inom sitt fält samt hans stora engagemang att på ett fackmannamässigt sätt förstå och utföra våra behov. Sammantaget ger Pelle som förvaltare föreningen en fullvärdig trygg sammarbetspartner.

För Brf. Hamrångehus no.1

Mats Sima

ordförande

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Pelle har under alla år vi jobbat tillsammans med honom i rollen som teknisk förvaltare hos Riksbyggen varit ett fantastiskt bollplank med mycket hög kompetens.

Med sin stora kompetens, sitt breda kontaktnät och sin vilja att driva igenom saker har han varit ovärderlig i många av de frågor där vi i styrelsen känt behov av stöttning. Han har alltid funnits tillgänglig och varit behjälplig när behovet funnits och levererat lösningar och svar som vi känt oss mycket trygga i.

I Pelle vet man att saker och ting blir gjorda på ett tryggt och förtroendegivande sätt och vi kan därför varmt rekommendera  både fastighetsägare samt bostadsrättsföreningar att anlita Pelle för uppdrag inom teknisk förvaltning samt projektledare för diverse mindre projekt.

För Brf Gävlehus 17

André Stål, ordförande

Patrik Andersson, vicevärd/ledamot