Varför bör man överväga solceller som en investering till sin bostadsrätt?

Solceller erbjuder en dubbel fördel: de är en kostnadseffektiv lösning och ett steg mot en grönare framtid. Genom att investera i solceller kan man generera miljövänlig energi för eget bruk, samtidigt som eventuellt överskott kan säljas till elnätet. Med den nuvarande trenden där samhället går ifrån olja, kol och gas, till elektricitet som huvudsaklig energikälla – från fordon till industri – ökar behovet av elektricitet. Detta, i kombination med att ny elproduktion inte utvecklas i samma takt, gör solceller till en allt mer attraktiv investering.

När det kommer till installation och projektering, erbjuder min samarbetspartner Argolit en heltäckande lösning. Genom att bygga detaljerade 3D-modeller av fastigheternas tak kan vi ge en noggrann prognos av den årliga elproduktionen. Vi prioriterar detta eftersom solpanelernas placering – med hänsyn till takets vinkel och potentiella skuggbildande objekt som skorstenar och takkupor – spelar en avgörande roll för effektiviteten. Säkerheten är en annan central aspekt av vårt arbete. Med Argolits grundares erfarenhet från Länsförsäkringar, försäkrar vi att varje installation håller högsta kvalitet; dåliga och slarviga installationer är inte bara farliga, de accepteras helt enkelt inte av oss. Slutligen, en viktig aspekt att beakta innan installation är takets skick, eftersom solpaneler förväntas vara på plats i åtminstone 30 år. I detta sammanhang erbjuder vi, i samarbete med Åkerlinds plåt, tjänster som inkluderar både byte av plåttak och solcellsinstallation. Vi kan också hantera byte av tak med tegel- eller betongpannor om så önskas.

Fler frågor och svar.

Kontakta Pelle Hellberg redan idag!

“Med bra kommunikation kommer man långt”, låt din styrelse få det stöd den behöver.

Till Kontaktformuläret
Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Som representanter från tidigare styrelseuppdrag i Riksbyggen Brf Gävlehus 10, har vi arbetat tillsammans med Pelle i hans roll som Teknisk förvaltare samt Projektledare.

 

Pelle är lätt att samarbeta med och han var alltid lättillgänglig för både konsultation och återrapportering av uppdrag. Pelle har också med hög integritet, företrätt bostadsrättsföreningen i flertalet dialoger med föreningens medlemmar. Förutom gedigen kompetens inom arbetsområdet, har Pelle förmågan att försöka se uppdragen/utmaningarna från kundens (dvs vårt) perspektiv. Pelle har även ett stort nätverk av yrkeskunniga entreprenörer som varit värdefulla för olika utförandeuppdrag.

 

Vi kan därför rekommendera både fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att anlita Pelle för uppdrag inom Teknisk förvaltning och Projektledning.

 

Mats Bokström, Tommy Källman och Bertil Sjöberg

(tidigare styrelseledamöter i Riksbyggen Brf Gävlehus 10).

Star iconStar iconStar iconStar iconStar icon

Under vår tid med Pelle Hellberg som förvaltare har vi upplevt honom som en mycket värdefull , saklig och kunnig person. Pelle har utfört våra uppdrag aktivt och snabbt ,han ser möjligheter tar initiativ till ett ansvarsfullt planeringsmässigt och ekonomiskt utförande. Pelle fungerar utmärkt även som mellanhand gentemot entreprenörer vid upphandlingar, beställa utredningar i samband med uppgjorda underhållsplaner mm. vilket givet föreningen framgångsrika resultat. Brf.Hamrångehus uppskattar Pelle för hans gedigna bakgrund inom sitt fält samt hans stora engagemang att på ett fackmannamässigt sätt förstå och utföra våra behov. Sammantaget ger Pelle som förvaltare föreningen en fullvärdig trygg sammarbetspartner.

För Brf. Hamrångehus no.1

Mats Sima

ordförande